Vinařství Morava

Vinařství Krásná Hora

Starý Poddvorov. Rodinné vinařství hospodaří na 5 ha vinic v bio režimu. Hrozny sbírají ručně do malých otevřených bedýnek a jejich cesta k vinařství je vždy co nejkratší. Cílem není úroda co největší, ale co nejzdravější, proto po žádném z keřů nechtějí víc než 1 kg zdravých hroznů. Všechna červená vína a rostoucí podíl bílých vín, zraje v dubových sudech na jemných kvasničných kalech. Díky sudům, kvasnicím a zdravým hroznům je množství síry nižší a jejich výraz víc a víc přirozený

Vinařství Glosovi

Moravská Nová Ves. Rodinné vinařství , které obhospodařuje 6 ha vinic ve viničních tratích Vinohrady a Stará hora, ve vinařské oblasti Morava. Vinařství se specializuje na produkci vysoce kvalitních přívlastkových vín, která jsou vyráběna tradičními způsoby, ověřenými více než 50letými zkušenostmi sklepmistra Lubomíra Glose, výroba vín s minimálním obsahem síry, bez použití přídaných látek a speciálních kvasinek, tak aby vynikl přírodní charakter každého vína. Mottem vinařství je ,,Velké víno vzniká ve vinici “, proto vyrábí vína pouze z hroznů vlastních vinic, kde uplatňují integrovanou produkci s šetrným přístupem k životnímu prostředí.  

Vinné sklepy Zapletal

Rodinné vinařství  se nachází v největším vinařském městě v České republice ve Velkých Bílovicích. Příběh vín se začíná psát na nejlépe poležených velkobílovických vinicích - Panské, Haňby, Úlehle apod. Vinice jsou obdělávány  v ekologickém režimu a snahou je získat co nejkvalitnější hrozen a co nejméně přitom zatížit přírodu.  Ve vinicích se nepoužívají žádné pesticidy ani herbicidy a všechny vinice jsou celé zatravněny. Z produkce tohoto vinařství vychází především suchá a polosuchá vína, snahou je vytvářet vína s osobitým charakterem typická pro tuto oblast.

Vinařství Šabata

- Zaječí Historie vinaření v rodině Šabatových sahá do studentských let Ing. Vladimíra Šabaty,  který vyrobil své první víno z vinice na zahradě za domem v Břeclavi. Po studiích se usadili Šabatovi ve vinařské obci Rakvice, kde obdělávali 10 arů vinice v trati Kozí horky a víno bylo vypito v rámci rodiny a jejich přátel. Po roce 1993 vybudoval Vladimír sklepní hospodářství v obci Zaječí na zakoupeném pozemku s malým vinným sklepem. V roce 1997 uvádí na trh první lahvová vína a začíná vinařit profesionálně. Důležitým mezníkem byl rok 2010, kdy s dlouholetým zákazníkem a kamarádem Ing. Ivanem Benešem založili Vinařství Šabata s.r.o. Technologie výroby vín: Celé vegetační období kladou vinohradníci velký důraz na kvalitu pěstovaných hroznů, které jsou neodmyslitelným základem pro výrobu vysoce jakostních vín. Vína jsou vyráběna technologií řízeného kvašení s důrazem na rychlé, ale také šetrné sklizení, přepravu z vinic, i zpracování hroznů. Celý výrobní proces doprovázejí moderní technologická zařízení.

Vinařství Koráb- vína starých vinic

Vinařství KORÁB bylo založeno po mnohaletých vinařských zkušenostech v roce 2006 a jeho sídlo je v Boleradicích v centru velkopavlovické vinařské podoblasti. Toto vinařství se specializuje na pěstování hroznů a výrobu vín originálního původu ze starých moravských vinic. V současné době obhospodařuje asi 4 ha vinic vlastních či pronajatých od starých pěstitelů, se stářím révových keřů až 74 let. Vysoký obsah minerálních látek v hroznech ze starých vinic je vynikajícím předpokladem pro výrobu jedinečných, vysoce extraktivních vín.

ING. JOSEF ABRLE POLLAU- PRODUKCE BIO VÍNA

Pavlov. Jeden ze čtyř registrovaných producentů BIO vína. Výjimečnost BIO výroby je v tom, že do půdy nepřicházejí žádné chemické látky, proto nemohou být ani ve víně. Systém důležitý pro budoucnost přírody! Kromě vína pěstují i bylinky, z části vyrábějí čaje, zbytek slouží na přípravu koření. Ekologické hospodaření Abrlových začalo v roce 1991 prvními pokusy se sušením ovoce a zeleniny. Ve své produkci biovín zvolili Abrlovi tři moravské odrůdy, bílou Pálavu, Muškát moravský a modrý Cabernet Moravia. Na nové vinici od roku 2007 pak sklízejí Ryzlink rýnský a André.

Rodinné vinařství Turold

Malé rodinné vinařství sídlící v Mikulově na úpatí přírodní rezervace a vrchu Turold. Od roku 2006 je vinařstvípod vedením Jana Vlka, který navázal na odkaz svého tchána Miroslava Sáčka, jež firmu založil v roce 1992 a registroval pod ochranou známkou Turold Mikulov. Sami vinohrady nevlastní. Surovinu získávají od stálých smluvních partnerů, kde je kladen důraz na polohu, výnos a péči o hrozny. U výroby je dbán důraz na šetrné zpracování a individuální přístup k jednotlivým odrůdám při použití tradičních i moderních postupů a technologií. Oblast patří do biosférické rezervace Pálava a složením půdy spolu s unikátním klimatem je předurčena k produkci těch nejlepších hroznů z nichž vznikají naprosto typická minerální, čistá a svěží vína.

Rodinné vinařství Srholec

Malé rodinné vinařství sídlící v Mikulově bylo založeno v roce 2015. Cílem vinařství je vytvářet pěkná osobitá vína při zachování jejich terroir a duše a pokud možno dělat radost všem, kteří je pijí. Snahou vinařství je orientovat se na pěstování odrůd, které patří do mikulovské vinařské oblasti a dávají tak možnost vzniku vínům typickým pro tento malebný kraj.   

WEBOVÉ STRÁNKY SE UPRAVUJÍ, KÁŽDÝ TÝDEN PŘIDÁVÁME DALŠÍ VINAŘSTVÍ V NAŠEM PORTFOLIU :-).